Kidan lopullinen, virallinen lonkkakuvaustulos on C/D. Ensimmäisistä kuvista tuli F/F eli niitä ei arvioitu ollenkaan, ja KoiraNetissä näkyy nyt todellakin uusintakuvien tulos, vaikka Kennelliitosta viimeksi sinne soittaessani toisin väitettiinkin.

Vähän kyllä vielä ihmetyttää, miten Kidan kuvanneet eläinlääkärit ovat voineet arvioida tulokset niin pahasti pieleen, sillä molemmilla kerroilla minulle sanottiin kuvien olevan A/B:n tai huonoimmillaan B/C:n tasoa  -  siis kyseessä olisi joka tapauksessa terveen koiran lonkat. En tiedä, olisiko osasyynä ollut vielä kuvien epätarkkuuskin, sillä uusintakuvatkaan eivät olleet täysin suorat ja tarkat.

Enää en ainakaan halua ottaa yksiäkään uusintakuvia, koska jo yksi ylimääräinen rauhoittaminen tuntui niin epäreilulta koiraa kohtaan. Eräänä yönä näin jo painajaisunta, jossa eläintenhoitaja tulee yllättäen sanomaan, että Kidan kuvat olivat taas kerran epätarkat ja koira on nyt nukutettu uusien kuvien ottamista varten, vaikkei minulta ole kysytty mitään. Samalla huomaan Kidan makaavan raatona lattialla ja tulee kamalan epätoivoinen tunne, koska en enää tiedä, herääkö koira ollenkaan. Ehkä hieman ylireagoin, mutta joka tapauksessa uni oli epämiellyttävän todentuntuinen.

Jotenkin en vieläkään haluaisi uskoa tuota tulosta, koska kuvien suhteen on ollut niin paljon epäselvyyksiä. Taisin vain liikaa odottaa ja toivoa sitä A/B:tä, joka Kidan kaikilla kuvatuilla sisaruksilla on ollut, vaikka totta kai tiedänkin hyvin, että pentuesisarusten lonkkatulokset voivat vaihdella paljonkin.

Toisaalta on silti myös vähän syyllinen olo  -  olenko itse jotenkin rikkonut koiran vääränlaisella ruokinnalla tai liikunnalla tai vaikkapa opettamalla sitä seisomaan etujaloillaan? Täytyykö meidän nyt varmuuden vuoksi elää hyvin varovaista elämää ja unohtaa agilityt ja muut? Onneksi Kida on kuitenkin pieni ja ketterä koira, joten toivottavasti lonkkien kanssa ei tule ongelmia.

Tältä näyttävät nuo ongelmalliset lonkat:

1239473358_img-d41d8cd98f00b204e9800998e