Kida pääsi tänään telmimään ikäisensä australianpaimenkoiran kanssa, vaikka ulkona olikin sateista ja jossain vaiheessa tuli rakeitakin. Huono ilma ei kuitenkaan leikkiviä pentuja näyttänyt häiritsevän. Kida ei muutenkaan välitä sateesta tai märistä paikoista vaan tepastelee ulkona niin kuin ei huomaisikaan kastuvansa. Se ei edes kierrä vesilätäköitä vaan kävelee vain muuttamatta reittiään, vaikka se sitten tarkoittaisi pientä kahlaamista. Kidan leikkikaveri Minni oli isompi kuin Kida, joten märkänä ja kuraisena Kida näytti aivan erityisen ruipelolta aussiepennun märkänäkin pörröisenä pysyvän turkin rinnalla.

Kun olimme lähdössä ja odotimme bussia, Kida ihan tärisi kylmästä, vaikka olinkin ottanut mukaan pyyhkeen ja saanut pentua vähän kuivattua. Bussissa se jo lopetti tärinän ja kun jäimme pois, annoin Kidan taas kävellä, jotta sille tulisi vähän lämpimämpi. Taas tuuli niin paljon, että olin aivan varma siitä, että Kida vilustuisi, mutta se kuitenkin kulki koko ajan häntä reippaasti ylhäällä.

Kotona huomasin, ettei Kida ollut edes kastunut kokonaan ja pentuturkkikin oli ollut tarpeeksi paksu estääkseen veden pääsyn iholle. Kyllä se ihmeen säänkestävä otus on. Toivottavasti huomenna ei kuitenkaan sada paljon, sillä silloin Kida pääsee leikkimään veljensä Papun kanssa.