Koira on sopivassa iässä virallisiin terveystutkimuksiin, joten sen kun vain varataan aika eläinlääkäriltä, odotellaan muutama viikko ja saadaan kotiin postia, jossa on koiran tulokset. Jossain vaiheessa tulokset tulevat näkyviin myös KoiraNettiin. Eihän se kovin monimutkaista voi olla?

Kyllä vain voi. Tammikuun lopussa Kida kuvattiin ensimmäistä kertaa ja siltä otettiin lonkka- ja kyynärkuvat. Muutaman viikon kuluttua siitä sain kuulla eläinlääkäriasemalta, että lonkkakuvat olivat liian epätarkat Kennelliitossa hyväksyttäviksi, joten kävimme lonkkien uusintakuvauksessa.

Pari viikkoa uusintakuvauksen jälkeen Kidan KoiraNet-sivulle oli tullut lonkkaniveltulos: C/D. Omituista asiassa oli se, että

  • En ollut saanut Kennelliitolta laskua tai muutakaan postia.
  • Kyynärien tulosta ei näkynyt missään.
  • Uusintakuvauksissa kuvia arvioi useampikin eläinlääkäri ja he olivat sitä mieltä, että kuvat olisivat varmaankin A/B tai huonoimmillaan B/C mutta ei missään tapauksessa sitä huonommat.
  • Tulos tuli sivuille jo viikon kuluttua uusintakuvien ottamisen jälkeen.

Nyt sitten soitin Kennelliittoon, josta sanottiin, että tuo KoiraNetissä näkyvä tulos on annettu ensimmäisten kuvien mukaan. Itse luulin, ettei niitä epätarkkoja kuvia arvioitu ollenkaan.

Lasku on kuulemma lähetetty torstaina eli sen pitäisi odottaa Kouvolassa, kun huomenna menen sinne takaisin. Ja kun olen maksanut laskun, Kidan oikeat tulokset tulevat näkyviin KoiraNettiin.

Kysyin vielä, miksi ihmeessä nämä väärät tulokset sitten ovat näkyvillä vaikka en ole maksanut mitään, ja Kennelliiton ihminen selitti jotain sellaista, että koska en joudu maksamaan lonkkakuvista enää toista kertaa, nämä ensimmäiset tulokset näkyvät nyt siellä...

Siis mitä ihmettä? Tavallisesti tulokset näkyisivät siis vasta laskun maksamisen ja odottelun jälkeen, mutta jos kuvat ovat olleet niin huonot että täytyy kuvata uudestaan, se huono tulos laitetaan heti näkyviin eikä edes tarvitse maksaa mitään. Eikö tämä nyt ole hieman omituinen käytäntö?

Uskallan vielä toivoa, että Kidalla olisi C/D:tä paremmat lonkat.