Kida on ihan hulluna Gamuun. Mitä tahansa Kida onkin tekemässä Gamun tullessa lähettyville, aina se lopettaa ja alkaa juoksennella Gamun ympärillä ja komentaa haukkumalla isoa koiraa leikkimään kanssaan.

On helppo ymmärtää, miten ärsyttävänä Gamun täytyy pitää vieressä haukkuvaa ja komentavaa pentua, joka aina kiinnittää kaiken huomionsa Gamuun ja tekee kaikkensa saadakseen ison koiran leikkimään kanssaan. Gamu on pentua kohtaan kärsivällinen, mutta joskus Kida on liian tungetteleva ja vilkas ja Gamu murahtaa sille. Tällöin Kida ymmärtääkin hyvin pysyä vähän kauempana eikä mene enää ärsyttämään isompaansa, mikä varmasti saa myös Gamun luottamaan siihen, ettei sen tarvitse turvautua rajumpiin otteisiin pennun rauhoittamiseksi.

Oikeastaan ainoa asia, jossa Kida vieläkin on varsin tyhmänrohkea, on Gamun ruokakupille tunkeminen. Heti kun Gamu saa ruokansa, Kida yrittää myös tunkea päänsä samaan kuppiin. Gamu ei ole tässä tilanteessa vielä rähähtänyt pennulle, sillä joku ihminen on aina ollut pitämässä pentua vähän kauempana, ettei mitään vahinkoa sattuisi. Joskus Kida myös yrittää nuolla Gamun korvaa tai jahdata häntää Gamun syödessä.

Kida matkii Gamua, ja uskoisin sen oppivan ainakin joitakin asioita mallioppimisen avulla. Kävimme lenkillä koirien kanssa, ja alkumatkasta Kida oli koko ajan Gamun kannoilla, vaikkei aina ihan pysynytkään Gamun vauhdissa mukana. Gamu tuntui myös hyödyntävän pennun hidasta liikkumista juoksemalla pois pennun ulottuvilta. Kun Gamu jäi haistelemaan maata, Kida meni metrin päähän, katsoi mitä hänen suuri esikuvansa teki ja alkoi itsekin muka haistella vieressä olevaa oksaa. Ehkä se ajattelee, että Gamua matkimalla siitäkin tulisi suursnautseri.

1094350.jpg
"Tule nyt leikkimään, iso koira..." Tämä aitajärjestelmä on toiminut todella hyvin, ja se tarjoaa Gamulle tilaisuuden päästä pentua pakoon. Ehkä se myös osaltaan lisää Gamun kärsivällisyyttä pennun suhteen, sillä Gamu tietää aina halutessaan pääsevänsä toiseen huoneeseen kuin Kida.