Äsken olimme pitkästä aikaa KSSK:n hallilla tokoilemassa, ja ostin samalla hallille kausikortin kevääksi. Kaiken kaikkiaan treenit eivät menneet kovin hyvin, vaikka joihinkin juttuihin olin tietenkin tyytyväinenkin. Kida oli melko kiinnostunut hallin mattoon jääneistä hajuista eikä se ollut ihan yhtä innokas kuin tavallisesti.

Perusasento Kidalla ei ollut niin tiivis ja napakka kuin yleensä, vaikka joskus se teki sen kyllä oikein hyvinkin. Tehtiin myös sellaisia perusasentoon siirtymisiä, että koiran ollessa perusasennossa ohjaaja otti askeleen taaksepäin, ja onnistuin tietenkin astumaan Kidan hännän päälle. Kida ei kuitenkaan ollut millänsäkään ja jatkoi kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Seuraamisessa tehtiin paljon käännöksiä, koska meille oli annettu hallin tiloista pienin huone, jossa ei montaa metriä voi kävellä ennen kuin tulee seinä vastaan. Huomasin kyllä, että käännöksiä pitää treenata lisää.

Olin erittäin iloinen Kidan kontaktista, kun pujottelimme muiden koirakoiden välistä: Kida ei katsonut kertaakaan muita koiria vaan piti katseensa koko ajan minussa. Myös muiden koirien kulkiessa aivan meidän vierestämme Kida oikein terästäytyi ja otti kontaktin eikä jäänyt katsomaan ohittavaa koiraa.

Estehypyn tein ensin suoraan vauhdista kävellen estettä kohti ja ohjaten Kidaa kädellä esteen yli. Kida-raukka ei kuitenkaan huomannut eteensä tuotua estettä vaan piti vain kontaktia, ja niinpä se kulki suoraan estettä päin ja kaatoi sen. Liian hyvästä kontaktista voi siis olla myös haittaa! Tästä ei kuitenkaan jäänyt mitään traumoja, ja tämä liike menee jo ihan kivasti. Nyt pitäisi vielä ottaa pysähtymisiä esteen taakse.

Paikallaanolo maaten meni oikein mallikkaasti, ja Kida odotti rauhallisena eikä vilkuillut muita koiria. Se nousee kuitenkin vielä liian helposti makuuasennosta istumaan kun menen sen viereen, joten makuuasennossa odottamista pitää vielä treenata. Kun tehtiin paikallaanolo istuen, Kida istui ensin rennosti takapuolellaan ja jalat levällään, mutta sitten se ilmeisesti harkitsi nousemista ja paransi asentonsa hyvin ryhdikkääksi. Kida muutenkin silloin tällöin lösähtää istumaan epämääräiseen asentoon, ja minun pitääkin olla tarkkana, millaiset istumiset hyväksyn.

Liikkeestä maahanmeno meni ihan hyvin, ja olen aina ollut tyytyväinen Kidan nopeaan maahanmenoon. Pitäisi kuitenkin alkaa pikkuhiljaa häivyttää käsiapuja. Liikkeestä seisomisen Kida sekoitti istumiseen ja jouduin antamaan paljon apuja, jotta sain sen jäämään seisomaan.

Luoksetulossa Kida otti varaslähdön, ja jouduin viemään sen takaisin paikalleen. Kida lähti siis jo siinä vaiheessa, kun vedin henkeä kutsuakseni sitä. Se on joskus tehnyt samaa estehypyssäkin, ja silloin auttoi, kun menin esteen taakse ja käyttäydyin kuin olisin ollut kutsumassa sitä mutta palasinkin takaisin palkkaamaan sen paikallaan pysymisestä.

Tuntuu että nämä olivat taas pitkään aikaan huonoiten menneet treenit, emmekä me osanneet yhtään mitään. Toisaalta pakkohan joskus on olla epäonnistuneitakin treenejä, jotta onnistumiset tuntuvat entistä hienommilta. Tänään olimme kyllä aika kömpelö pari, kun ensin astuin Kidan hännän päälle ja sitten Kida törmäsi hyppyesteeseen. Ainakaan en odota ensi kerralta liikoja, kun nytkin tuli epäonnistumisia sellaisissa liikkeissä, jotka kuvittelin Kidan jo osaavan paremmin.