Tänään haimme vihdoinkin pikkuisen Kidan kotiin kasvattajan luota. Kaikki on tähän asti mennyt oikein hyvin ja Kida on erittäin reipas ja utelias pikkupentu. Automatkallakaan Kida ei vinkunut ollenkaan vaan ensin oli vähän nyreissään ja sitten tyytyi tilanteeseen ja nukkui suurimman osan matkasta.

Olin etukäteen jännittänyt Gamun ja Kidan tapaamista, sillä Gamu painaa lähes kymmenkertaisesti niin paljon kuin Kida. Olihan Gamu ensin kiinnostunut haistelemaan pikkuista, mistä Kida meni ensin hieman hämilleen ja hakeutui jalkoihini suojaan, mutta hetken päästä Kida kuitenkin vastasi Gamun haisteluihin ainakin Gamun yllättäneellä vastavedolla ja nuolaisi toista suoraan kirsusta. Gamua moinen vaikutti inhottavan, ja kun Kida vielä pari kertaa toisti tuon kuonosta nuolaisemisen, Gamu tyytyi katselemaan pentua vähän etäämmältä ja haistelemaan meitä, jotka olimme pitäneet pentua sylissämme.

Nyt jo huomaa, että Kidalla on aika lailla omaa tahtoa ja se laittaa tosissaan vastaan, kun yrittää katsoa suuhun tai vaikka kuivata märkiä tassuja ulkoa tultua. Täytyy todella panostaa näihin käsittelyharjoituksiin, ettei Kida ala itse päättää, kuka sitä pääsee tutkimaan ja kuka ei.

On tosi kiva huomata, että Kida näyttää jo nyt ottaneen minut selkeimmin omaksi ihmisekseen. Se ottaa jo aika hyvin kontaktia ja katsoo suoraan silmiin, mistä sitä tietenkin kehutaan paljon. Olen käyttänyt Kidaa ulkona tänään kolme kertaa aina kantaen sen tarpeidentekopaikalle mutta antaen sen itse kävellä sieltä takaisin kotiin. Kida todella seuraa minua ulkona kun kävelen johonkin suuntaan. Se tulee luokse kun sille puhuu (jos se on lähellä), mistä tietenkin taas saa kunnolla kehua pentua ja vaikka leikkiä sen kanssa. Kun annoin Kidalle ruoan, menin keittiöön niin ettei se nähnyt minua ja kutsuin sitä seinän takaa, ja olin todella iloinen kun se tuli luokse. :) Palkkioksi tuli ruoka, ja nälkä pikkuisella varmasti olikin jo kun oli automatkan vuoksi tullut pidempi tauko ruokailuun.

Kida on kyllä tosi kivan oloinen pentu, ja uskon että meidän yhdessä eläminen tulee onnistumaan loistavasti. Kida vaikuttaa niin huolettomalta kaverilta, etten usko että ensimmäisestä yöstäkään tulee itkemistä.

On muuten aika hauska sattuma, että Kida, jonka virallinen nimi on Frosti, tuli meille juuri samana päivänä kuin satoi ensilumi. Frosti-sanahan viittaa kuuraan ja pakkaseen. Kida sitä paitsi myös piti lumesta ja yritti syödäkin sitä, kun käytiin ulkona.

Tänään otettiin jotain kuviakin, joita voisin yrittää laittaa blogiin myöhemmin.