Nyt on vuosi vaihtunut ja sain tänäkin vuonna todeta, ettei Kidassa ole merkkiäkään paukkuarkuudesta. Iltapäivällä ensimmäisten paukahdusten kuuluessa se pysähtyi kuuntelemaan ja katsoi minua, ja kun en ollut huomaavinanikaan räiskettä, Kida vain jatkoi omia puuhiaan. Illalla käytin sen uhkarohkeasti ulkona vielä tuntia ennen keskiyötä, mutta Kidan käytöksestä ei olisi mitenkään voinut päätellä, että ulkona räiskyi ja paukkui.

Vuoden vaihtuessa on hyvä pysähtyä miettimään, mitä edellisen vuoden aikana on saavutettu ja mitä haasteita voisi asettaa tulevalle vuodelle. Viime vuoden alussa Kida oli vasta pikkupentu, joten vuoden 2008 aikana opittiin kaiken kaikkiaan varmasti enemmän kuin minään tulevana vuonna. Asetan nyt muutaman tavoitteen vuodelle 2009 ja tutkin vuoden lopussa, kuinka hyvin ne ovat toteutuneet. Näitä miettiessä oli kyllä vaikea arvioida tavoitteiden realistisuutta, ja olisin ehkä voinut asettaa tavoitteet korkeammallekin  -  vuosi on kuitenkin pitkä aika, ja siinä ehtii oppia ja opettaa vaikka mitä.

Toko: Osallistuminen möllikisoihin. Virallisista kisoista en vielä uskalla sanoa mitään, mutta uskon, että olemme valmiita ainakin möllikisoihin viimeistään ensi syksynä. Paikallaolon saaminen niin varmaksi, että voin huoletta mennä näkösuojaan ja luottaa siihen, että Kida pysyy rauhallisena paikallaan, vaikka ympärillä olisi muita koiria.

Agility: Pääseminen agilityn alkeiskurssille Kouvolassa. Kun vain olisi mahdollisuus treenata säännöllisesti, olisi helpompi miettiä tavoitteitakin...

Temput: Sellaisten temppujen opetteleminen, joissa Kida joutuu käyttämään takajalkojaan ja miettimään omaa liikkumistaan. Temput, joissa Kida joutuu irtoamaan kauemmaksi minusta.

Leikkiminen: Kidan palkkaaminen lelulla siten, että voin ulkona treenatessa antaa lelun Kidalle eikä se omi sitä itselleen. Kidahan tuo lelua minulle vain sisällä mutta ei juuri koskaan ulkona. Tässä ollaan kyllä jo hieman edistytty, kun olen toisinaan treenatessa keskittynyt ensisijaisesti palkkaamiseen.

Muuta: Treenipäiväkirjan pitäminen. Tässä minulla olisi paljon parannettavaa; pitäisi ottaa  tavaksi merkitä treenejä ja edistysaskeleita muistiin. En välttämättä laita kaikkea blogiin asti, mutta yritän muistaa merkitä ainakin itselleni, mitä on treenattu milloinkin.

Hyvää uutta vuotta kaikille blogia lukeville!