Kida on jo tajunnut katsekontaktin idean tosi hyvin ja osaa tulla ulkonakin lähelle ottamaan kontaktia, kun kutsun sitä nimeltä. Joskus Kida kuitenkin jää harmillisen sivuun istumaan ja tuijottamaan, ja siksi teinkin tänään harjoituksia, joissa se sai itse etsiä silmät, joihin katsoa.

Laskeuduin taas pennun tasolle lattialle istumaan, ja ensimmäisen kontaktin ja naksautuksen jälkeen käännyin koirasta poispäin sen vielä syödessä palkkaa lattialta. Kida ilmeisesti jäi paikalleen katselemaan selkääni ja alkoi kohta äännellä turhautuneesti, kun palkkaa ei tullutkaan samasta asiasta kuin ennen. Hetken kuluttua se kuitenkin jo kiersi kasvojeni luokse ja otti hyvin kontaktia, ja Kidan syödessä palkkaansa käännyin taas toiseen suuntaan. Tein kymmenisen toistoa, ja joillakin kerroilla Kida ensin haukkui tai yritti hyppiä selkääni vasten.

Tauon jälkeen tein toisen noin kymmenen toiston sarjan, joka meni jo paljon paremmin. Joillakin kerroilla Kida tuli vielä aika kauas sivuun istumaan mutta tuli pian lähemmäs huomatessaan, ettei kahden metrin päässä olemisesta saa naksautusta.

Kida istuu melkein aina ottaessaan katsekontaktin, joten istumista ei varmasti ole vaikea opettaa sille. Olen viime päivinä tehnyt pieniä naksutinharjoituksia aina antaessani Kidalle ruoan eli kolme tai neljä kertaa päivässä, ja lisäksi useimmiten pari luoksetulo- ja katsekontaktiharjoitusta aina ulkona käydessä. Kotona on palkkiona ihan tavallinen ruoka (kuulostaa tylsältä palkalta mutta hyvin on pennulle maistunut) ja ulkona vähän paremmat koiranherkut.

Kida on tosi innoissaan harjoittelusta ja ottaa monissa tilanteissa oma-aloitteisesti kontaktia ikään kuin kokeillakseen, saisiko siitä tällä kertaa jotain palkkaa. Kun pidän taukoa sarjojen välissä, Kida jää usein vielä tuijottamaan ja haluaisi jatkaa  -  sellaiseen tilanteeseenhan koulutus pitäisikin jättää, jotta koiralle jäisivät hyvät kokemukset päällimmäisenä mieleen. Tuntuu, etten ole ainakaan vielä voinut kovin pahasti epäonnistua ensimmäisen koiranpentuni koulutuksessa, koska pentu pitää harjoittelusta niin paljon.