Eilen kävin Kidan kanssa terveystutkimuksissa, ja koska kyseessä oli kimppakuvaus, odottelua oli melko paljon ja eläinlääkäriasemalla vierähtikin kaikkiaan yli neljä tuntia. Eläinlääkäri kyllä myönsi, että kimppakuvaus oli huonosti järjestetty, ja koiria oli otettu samalle päivälle liikaa. Eläinlääkärin vaa’alla punnittuna Kida painaa 16,4 kiloa.

Ensin Kidalta peilattiin silmät, ja olin ihan yllättynyt siitä, miten nätisti se oli, vaikka yksi vieras ihminen piti päästä kiinni ja toinen tutki silmiä. Ilmeisesti tässä kuitenkin auttoivat varmat otteet, ja Kida tiesi, ettei se pääsisi rimpuilemalla pois. Hoitaja kehtasi vielä kehua Kidan pitkää turkkia, koska siitä sai kätevästi pidettyä kiinni. Silmistä ei löytynyt mitään epätavallista, ja myös silmien yhteydessä kliinisesti tutkitut polvet ovat terveet ja tulokseksi tuli 0/0.

Sitten odoteltiin, ja kun vihdoin tuli meidän vuoromme, Kida rauhoitettiin ja se nukahti nopeasti. Sitten siltä otettiin verinäyte kilpirauhastestiä varten, mutta se ei sujunutkaan niin helposti. Hoitaja yritti ensin yhtä takajalkaa, mutta suonta ei löytynyt. Toisesta takajalasta saatiin vähän verta, ja sitten siirryttiinkin etujalkoihin. Niistäkin jouduttiin piikittämään molemmat, jotta verta olisi saatu tarpeeksi testiä varten. Ei kyllä ollut kovin mukava katsella sitä, vaikka koira olikin tajuton. Rauhoituksessahan koiran verenpaine laskee, ja siksi suonet oli vaikeampi löytää kuin normaalisti.

Lonkkakuvia jouduttiin ottamaan moneen kertaan, koska niistä tuli aina liian vinot Kennelliittoon lähetettäviksi. Lopulta saatiin kuitenkin oikeanlaiset kuvat niin lonkista kuin kyynäristäkin. Kokonaisuutena Kidan lonkat ovat kuulemma ihan hyvät, mutta toisessa lonkassa on matala lonkkamalja, ja se varmaankin huonontaa tulosta. Kyynäristä en huomannut kysyä tarkemmin.

Nyt sitten vain odotetaan postia Kennelliitolta ja jännitetään, mitä mieltä siellä ollaan.