Kidan lonkkakuvat olivatkin Kennelliiton kriteerien mukaan liian epätarkat, joten tänään käytiin uusintakuvauksissa.

Tälläkin kertaa kuvat olivat jatkuvasti hieman vinoja, ja kuulemma Kida oli pieneksi koiraksi harvinaisen hankala kuvattava. Yleensä vastaavia ongelmia on vain hyvin isojen koirien kanssa, jolloin jalkojen vetäminen oikeaan asentoon vaatii paljon voimaa. Tällä kertaa kuvia arvioi useampikin eläinlääkäri, ja vaikka parhaan otetun kuvan pitäisi olla tarpeeksi hyvä, mukaan Kennelliittoon lähetettäväksi laitettiin vielä varmuuden vuoksi toinenkin kuva. Nyt kyllä jännitän enemmän kuvien hyväksymistä kuin itse terveystulosta, koska harmittaa niin paljon, että koira jouduttiin aivan turhaan rauhoittamaan uudelleen.

Taas kävi ilmi, että oikea lonkkamalja on löysempi kuin vasen, ja pikaisena arviona eläinlääkäri arveli, että lonkat saattaisivat olla A/B tai B/C. Kolmella Kidan sisaruksella on A/B, joten toivotaan, että sama linja jatkuu.

Kaupan päälle saatiin ihan kysymättä myös hammaskiven poisto, sillä puruluiden syömisestä huolimatta hammaskiveä oli jo ehtinyt hieman kertyä. Täytyy varmaankin kokeilla hampaiden harjaamista, koska se on kuulemma ainoa tehokas tapa torjua hammaskiveä.