Tänään Kida oli ensimmäistä kertaa pari tuntia puoliksi yksin, sillä olin itse koululla ja vaikka isäni oli kotona, hän vietti aikaa alakerrassa ja Kida yläkerrassa. Kida oli pienten alkuvalitusten jälkeen sopeutunut tilanteeseen ihan hyvin ja lähinnä nukkunut  -  sehän on niin pieni pentu vielä että nukkuu suuren osan vuorokaudesta.

Kida ei vieläkään tykkää ollenkaan näyttää suutansa ihmisille ja laittaa aika rajusti vastaan, kun sen suuta yrittää avata. Hampaiden tutkimisen ja luoksepäästävyyden lisäksihän asiassa on sekin puoli, että pikkupentu ottaa kaikkea löytämäänsä herkästi suuhunsa ja sitä on vähän vaikea kaivaa sieltä pois, kun pentu tekee kaikkensa estääkseen suunsa avaamisen.

Tänään Kida tutustui jo vähän lähiympäristöön eli käveltiin kahdella ulkoilukerralla parisataa metriä ja Kida sai rauhassa ihmetellä uusia ääniä ja hajuja. Lumisessa heinikossa pennun näytti olevan kiva hyppiä ja välillä kaivautua kumpareiden alle tai tunkea läpi niiden välistä. Autojen ääntä Kida vielä hieman pysähtyy kuuntelemaan, mutta eiköhän se niihinkin jo pian totu.

Hurjalle lelujentappajalle tekisi kyllä kohta ihan hyvää päästä leikkimään toisten koirienkin kanssa, sillä Gamusta ei oikein ole sille leikkikaveriksi. Gamu välttelee pentua vielä aika paljon eikä kokonsakaan puolesta olisi kovin hyvää painiseuraa pikkuiselle. Tuntuu, että Gamun olemukseen on tullut paljon arvokkuutta lisää nyt kun se on perheen vanhin koira eikä enää se arvojärjestyksessä perheen alimmainen nössö, jota vanha herra Zippo piti kurissa.

Äsken näimme ulkona käydessämme samalla kadulla asuvan mukavan ja kiltin kääpiövillakoiran, joka kokonsa puolesta sopisi todella hyvin leikkikaveriksi Kidalle mutta joka ainakin nyt ensitapaamisella oli niin innoissaan pennun näkemisestä, että Kidaa vähän huolestutti ja se tyytyi katselemaan tilannetta jalkojeni juuresta. Kida leikkii jo aika rajujakin leikkejä ja ravistelee leluja antaumuksella kuoliaaksi, joten uskon kyllä että se pärjää ihan hyvin vaikka hieman isommankin koiran kanssa.


1039545.jpg
Leikin jälkeen pientä vesikoiraa väsyttää.